Algemene voorwaarden

Huur vakantiewoning De Sheeper, Geerestraat 4, 3770 Riemst

Wanneer u de vakantiewoning boekt, verklaart u zich akkoord met de onderstaande huurvoorwaarden.

Boeken:
 1. U kunt telefonisch of via internet boeken. Deze manieren van boeken zijn bindend. 
 2. Elke boeking wordt door de eigenaar bevestigd door middel van een boekingsbevestiging per e-mail.
 3. Binnen 7 dagen na ontvangst van deze boekingsbevestiging dient er een aanbetaling van 30% van de huursom te gebeuren. Het restant van de huursom + waarborg dient uiterlijk 2 weken voor de aanvang van de huurperiode te zijn voldaan. Bij boeking binnen de 2 weken voor de aanvang van de huurperiode dient u de totale huur + waarborg te betalen.
 4. Bij niet-tijdige betaling van de aanbetaling en/of saldo van de huursom is de eigenaar gerechtigd de geboekte periode voor de verhuur van de vakantiewoning te annuleren. 
 
Annuleren:
 1. Elke boeking kunt u zonder kosten binnen 30 dagen, gerekend vanaf de boekingsdatum, annuleren. U kunt dit schriftelijk of per e-mail doen.
 2. Bij annulering na deze 30 dagen wordt het voorschot ingehouden als annuleringskost.
 3. Indien omstandigheden de eigenaar dwingen tot annulering van de al gehuurde vakantiewoning, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder en onmiddellijk zal de eigenaar het reeds betaalde bedrag terugstorten.
 
Aansprakelijkheid:
 • Aansprakelijkheid van de huurder:
 1. Het gehuurde vakantiehuis dient door de huurder met de vereiste zorgvuldigheid te worden bewoond, met inachtneming van de rust voor de omgeving.
 2. Bij de vakantiewoning aanwezige huisreglementen zijn een onverbrekelijk onderdeel en dienen strikt te worden nagekomen.
 3. Roken is totaal verboden in de hele vakantiewoning. Enkel buiten, peuken in de daarvoor voorziene asbak gooien. Rookmelders zijn aangebracht en brandblussers zijn voorzien in de woning.
 4. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 • Aansprakelijkheidsverzekering:
 1. De huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden ( familiale verzekering).
 • Aansprakelijkheid van eigenaar: 
 1. De eigenaar is niet aansprakelijk voor mogelijk verlies, diefstal, schade of letsel welke aard dan ook berokkend aan huurders van de vakantiewoning.
 2. De prijzen en kosten vermeld op de boekingsbevestiging zijn van toepassing.
 3. De eigenaar is niet steeds ter plaatse aanwezig. In de bevestigingsmail van je boeking ontvangt men het telefoonnummer van de eigenaar. Indien nodig kan met altijd contact opnemen Elke: 0475/27.94.72.
 
Maximum aantal personen:
 1. Het maximaal aantal personen in de vakantiewoning is 10 personen. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het huis geweigerd zonder aanspraak op teruggave van de huur.
 2. Een kindje onder het jaar wordt niet als een volwaardig persoon geteld doch dient wel op voorhand te worden vermeld. (babybed aanwezig in de woning)
 3. Bij het overschrijden van het maximum aantal personen is men niet meer in orde met het reglement van het Vlaams gewest in verband met de brandveiligheid en met de brandverzekering.
 4. Indien er toch extra personen in de vakantiewoning aanwezig zijn ontstaat er onmiddellijk een vordering van 25% van de huursom per extra persoon, die zal worden ingehouden op de waarborg.
 
Verblijf & eindschoonmaak:
 1. Begin van het verblijf: de prijs van de eindschoonmaak en huur bad- en beddengoed dient men cash te betalen bij aankomst.  eindschoonmaak € 90,00, beddengoed € 4,50 /pp, handdoekenpakket € 4,50/pp.
 2. Einde van het verblijf: het gehuurde vakantiehuis dient altijd netjes te worden achtergelaten na afloop van uw verblijf. Dit houdt in: de woning op te ruimen, alles terug op zijn plaats te zetten, vuilnisbakken te ledigen (buiten in de voorziene box), vaatwas in de vaatwasmachine te zetten. Indien de woning en / of tuin in zo een staat is dat men niet rondkomt met de vooropgezette schoonmaakuren, dan heeft de eigenaar recht extra schoonmaakten aan te rekenen en dit aan € 25,00/ uur.
 
Beddengoed:

Bij het in gebruik nemen van de woning zijn de bedden steeds opgemaakt. Bij einde huur mag u de bedden open leggen en laat u de lakens liggen. De lakens worden door ons gewassen.

 
Badlinnen:

Het badlinnen dat gebruikt is laat u achter op de badkamers.

 
Aankomst en vertrek:
 1. Gelieve de aankomst- en vertrekuren te respecteren. 
  Aankomst: maandag tss 14u-17u – vrijdag tss 17u – 19u
  Vertrek: vrijdag om 10u – zondag om 11.30u
 2. Indien deze afwijken, gelieve dan tijdig contact op te nemen met Elke: 0475/27.94.72

3) Vertrek- en aankomsturen worden steeds vermeld op de boekingsbevestiging.

 
Waarborg:
 1. De vakantiewoning heeft waardevolle spullen en de waarborg dient om eventuele ongelukjes of beschadigingen te vergoeden. De waarborg bedraagt € 300,00
 2. Klachten in verband met de accommodatie en bestaande schade worden aanvaard tot 4 uur na uw aankomst. Deze dient men te melden bij Elke 0475/27.94.72.
 3. De controle van de vakantiewoning gebeurt bij het poetsen. Het is dus bij het poetsen dat men schade, verlief of breuk kan vaststellen.
 4. Wanneer alles in goede orde is achtergelaten en geen schade of breuk is geconstateerd, dan wordt uw waarborgsom ten laatste 2 weken na verblijf via bankoverschrijving geretourneerd. Gaat de schade het bedrag van de waarborg te boven, dan is de huurder verplicht een aanvullende betaling over te maken binnen de week na berichtgeving.
 5. Een conflict over de eventuele schade is een conflict tussen eigenaar en de huurder. De eigenaar beslist over de waarborg.
 6. Men doet er goed aan ongelukjes te melden aan de eigenaar.

Indien met wat breekt is het raadzaam de gebroken stukken opzij te houden voor de eigenaar. Zo kan deze vaststellen over welk gebroken stuk het gaat en voorkomt dit discussies en misverstanden.

 
Gegevens verhuurder:

Merken – Leuraers Tommy & Elke
Tommy: 0476/ 30.24.94
Elke: 0475/ 27.94.72